Mersin

Mersin’de 7. Kamp Karavan ve Tiny House Fuarı Açıldı

(MERSİN)Mersin‘de düzenlenen 7. Kamp Karavan ve Tiny House Fuarı açıldı. Açılışa katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçeyi ve şehri fuarlar ve festivallerle buluşturmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi, bölgenin önemli fuarlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Geçen hafta 9’uncu CNR Mersin Kitap Fuarı ile on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar merkezi, şimdi de karavan ve ‘tiny house’ tutkunlarını bir araya getiriyor.

Yenişehir Belediyesi’nin de destekleriyle CNR Holding tarafından düzenlenen 7. Kamp Karavan ve Tiny House Fuarı’nın açılışı yapıldı. Açılışa Başkan Özyiğit’in yanı sıra Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Özyiğit, son zamanlarda alternatif yaşam alanlarına ilginin arttığını belirterek, şunları söyledi:

“Yerel yöneticiler olarak karavan yaşam alanlarını oluşturmamız lazım”

“Kentimiz doğasıyla, deniziyle, Toroslarıyla dünyanın en güzel yaşam alanlarından biri. Tabi yaşanan büyük felaketler hayata bakışımızı değiştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda pandemi ve deprem felaketleriyle karşı karşıya kaldık. Depremle birlikteinsanlaryaşadıkları konutların çok büyük değil, can güvenliğini sağlayanminimalize yapılar olmasına dikkat etmeye başladılar. Ekonominin de etkisiyle inşaat maliyetleri arttı, kiralar çok büyük boyutlara ulaştı. Bu da insanları farklı çözümler bulmaya teşvik etti. Karavan ve tinyhouse denilen evlere rağbet son zamanlarda oldukça arttı. Yerel yöneticiler olarak karavan yaşam alanlarını oluşturmamız lazım. Bu alanda altyapımızı sağlamamız gerekiyor. İşin bir de teknolojik ve gelişme boyutu var. Bu fuar çeşitlilik sunuyor. Kentimizi fuarlarla, festivallerle buluşturmak için çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Mersin'de 7. Kamp Karavan ve Tiny House Fuarı Açıldı

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu